Suburban Neon - the dream rock band
A Suburban Neon rockzenekar koncertjei és fellépései

Koncertbeszámolók

- Klinika Klub | 2009-02-13 | Debrecen | Emergenza -

Az eredményhirdetés előtt következett az első Emergenza szezonban országos harmadik helyig menetelő Suburban Neon. A legelső, „On the Way” című számukkal meg is fogtak mindenkit: a rengeteg sampler-effekt, a remek, izgalmas arpeggios témák, a sliceres gitárok mind gyors fejkapkodásra késztettek mindenkit… hoppá…! A következő számok is nagyon jól sikerültek, a srácok pedig nagyon-nagyon profin adták elő az összeset, nagyon nem volt véletlen hát az az országos harmadik helyezés. A saját zenéjüket dream rocknak definiáló bandában van valami egyediség, a hétköznapok mögöttünk hagyása, a zene hatalmas ereje – és az a nagyon jó, hogy a srácok remekül képesek ezt közvetíteni. A záró, blues-os témájú „Az élet szép” című dallal pedig végleg feltették a pontot az i-re, és óriási bulit kerekítettek a Klinika Klubba. Köszönjük szépen!

- Avalon klub | 2008-03-01 | Budapest | Emergenza -

A mai selejtező több szempontból is kivételes volt. A show a maga kilenc fellépő zenekarával hosszabb volt a szokásosnál, úgyhogy a buli nagyobb és hosszabb is volt az Avalon klubban. Jessz! A másik különlegesség a tavalyi, budapesti döntőben, az A38-on harmadik helyezést elérő Suburban Neon volt. A srácok, ahogy kell, rendesen beindították a show-t: a remek zenét megkoreografált fények és háttérben menő videók egészítették ki, sőt, az egyik számnál még egy kosarazó alakot is láthatott a színpadon a nagyérdemű. Mert az jó. Hogy a srácok zenéjéről is írjunk pár szót: a zenekar remekül tolta a talpalávalót, profin játszottak együtt, és profiként is viselkedtek a színpadon az első másodperctől az utolsóig. Fel volt adva a lecke tehát a többi zenekarnak: ha a döntőig akarnak masírozni, bizony hasonló teljesítményt kell majd nyújtaniuk nekik is. Mindezzel ellentétben a banda egy árva szavazatot sem kapott. Persze csak azért nem, mert ma este nem versenyzőként, hanem vendégzenekarként léptek az Emergenza fesztivál színpadára.

- Hangár Music Garden | 2007-10-06 | Sopron | sopronirocks.hu -

Amikor a Suburban Neon, a 2007-es magyarországi 3. helyezett elkezdte a bulit az egyik legjobb számukkal, a koncertterem egyből feltöltődött 80 emberrel. Amikor befejezték, már dupla annyian voltak. Láthattad azokat a srácokat amint megmászták a tavalyi Emergenzát. Tapasztalatot gyűjtöttek és beléptek a profik közé. Ha összevetem a két napot, akkor ők szóltak a legjobban az összes közül.


- A38 | 2007-05-27 | Budapest | zenesz.info -

Este kilenc után pár perccel a Suburban Neon vette birtokába a deszkákat, és olyan show-t produkált, hogy szem nem maradt szárazon. Nagyrészt köszönhetően a teljesen őrült basszusgitáros kollégának, aki a remek, feszes játék mellett egyszer még egy lámpaburát is a fejére akasztott, bele az óriási parókája tetejébe, no de ne szaladjunk ennyire előre. A csapat minden egyes tagja kiválóan teljesített aznap, szépen definiálták az általuk csak „dream rock”-ként aposztrofált stílus jellemző jegyeit, ezek pedig az elszállós, igazán messzire repítő billentyűs dallamok, a diszkrét gitárjáték, és a feszes, dinamikus ritmusszekció. Énekesük is kiválóan teljesített, s hogy a show se maradjon ki az életünkből, az utolsó nóta előtt egy kanapét, egy kisasztalt tévével és egy nagy állólámpát hozott be a Rorschach három tagja egy gyermek kíséretében, majd leültek tévézni velünk szemben, és a végén Suburban Neon feliratú papírrepülőket hajigáltak közénk. Mindez hőseinknek az összesített harmadik helyhez volt elegendő


-Rézmál | 2006-09-09 | Budapest | zenesz.info -

Rövid átszerelés és némi ökörködés után a Suburban Neon vette birtokába a pódiumot, akik épp egy vidéki tehetségkutatóról érkeztek. Intró gyanánt fővárosi híreket hallottunk felvételről – ez a poén nekem nagyon ült, gratulálok hozzá! Tudni kell a csapatról, hogy jelen felállásban mindössze egy éve muzsikálnak együtt, de a banda elődje, a The SUN 2004. szeptemberében kezdte meg működését. 2005. augusztusában léptek először a nagyközönség elé, rövid pályafutásukat számos szakmai elismerés, tehetségkutatók dobogós helyezései és számos különdíj fémjelzi. Műsorukban kizárólag saját – többnyire angol nyelvű – számok szerepeltek. Műfajukat ők maguk „dream rock”-nak hívják, ennél jobb kifejezést én sem tudnék találni rá – egyfajta atmoszférikus, nagyon dallamos, az érzékeket kellemesen simogató muzsikáról van szó. Noha együtt is nagyot alkottak, mindenképp ki kell emelnem az egyéni teljesítmények közül Csaba Tamás gitáros, zenekarvezető (s fő dalszerző) stabil, feszes ritmusjátékát és frappáns szólóit, valamint a billentyűs Kárpáti Gábor játékát – utóbbi messzire vivő, elgondolkodtató melódiáival egy egészen új dimenzióba helyezte az amúgy még egyszerűnek is nevezhető rock-muzsikát. (Telitalálat tehát a „dream rock” kifejezés.) A koncertet egy kedves közjáték zárta: az ismerősök nevében Szilágyi Kata nyújtotta át az egyéves szülinapi tortát. A zenekar néha elviccelődött azon, hogy most éppen készülő második nagylemezükről hallunk egy dalt – noha még az első sem jelent meg – érdemes tehát rájuk is odafigyelni, hiszen amellett, hogy termékeny alkotóközösségről van szó, elsősorban a minőséget helyezik előtérbe.

(C) Copyright Suburban Neon. All rights reserved.| info@suburbanneon.hu | Gyümölcstárhely